« naar woningoverzicht

Paul Krugerstraat 19

Waalwijk
Nieuw


Eengezinswoning


€ 197.500,- k.k.

Wilt u voor het eerst een woning kopen maar blijken de woonlasten te hoog voor uw inkomen?
Casade biedt nu de Corporatie Starterslening aan. Iets voor u? Informeer naar onze
starterslening!

De Paul Krugerstraat ligt aan de zuidkant van de woonwijk St. Antoniusparochie en deze woning ligt aan de oostkant van de straat nabij de Tweede Zeine en de Blyde Incomstelaan. Te midden van soortgelijke panden nabij vrij nieuwe, vriendelijk ogende senioren (huur) woningen, die in ca. 2005 in het midden gedeelte van de wijk gebouwd zijn.

Wat bij deze woning een prettig gegeven is, is dat de kozijnen in hardhout uitgevoerd zijn en voorzien van isolerende beglazing. In 2012-2013 is de woning door de huidige eigenaar onderhanden genomen. De woonkamer is uitgebouwd, de badkamer aangebouwd en de gehele woning is gemoderniseerd qua wand- vloer- en plafondafwerking. De CV-ketel is zelfs pas in 2017 vernieuwd. De gehele begane grondvloer is vervangen, geïsoleerd en voorzien van een antracietkleurige tegelvloer met vloerverwarming. De meterkast is uitgebreid en de toiletruimte modern betegeld en voorzien van een zwevend closet.

Indeling:

Begane grond

De indeling van de woning is grotendeels onveranderd ten opzichte van de oorspronkelijke bouw, maar met de prettige bijkomstigheid dat de woonkamer aan de achterkant is uitgebouwd en vergroot met ruim vier meter zodat er een woonkamer van ca. 34 m² is ontstaan. De achtertuin is van hieruit te bereiken middels tuindeuren op de zuidkant.
De badkamer is in de voormalige berging gebouwd, modern betegeld en voorzien van een inloop douche met spatmuur, een wastafel in een meubeltje en een smalle schuifdeurkast. De eetkamer en de keuken vormen één ruimte zodat van een echte eetkeuken gesproken kan worden. Het royale L-vormige keukenblok is uitgevoerd in een landelijke stijl en voorzien van apparatuur. In het voormalige achter halletje zijn de wasmachine- en -droger aansluiting gemaakt in een kast naast de verdiepte trapkast. Ook hier een deur naar de achtertuin.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping, met betonvloer, zijn drie slaapkamers. Op de overloop hangt een wastafel in een meubeltje.

Tuin
De ca. 10 m diepe en 9 meter brede achtertuin ligt op het oosten en heeft een open zuidkant. Er is geen inkijk van achtergelegen woningen. Middels een poort het achterom pad naar de straat bereikbaar. Achter de badkamer is een overkapping gemaakt die nu dienst doet als bergruimte en overdekt terras.

Heeft deze mooi gemoderniseerde woning uw belangstelling gewekt, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezichtiging.

Aanvaarding
In overleg (op korte termijn mogelijk).

Algemene informatie over de Rode Wijk
De in 1953, in het kader van de naoorlogse wederopbouw, gebouwde woningen zijn een uniek voorbeeld van de naoorlogse architectuur onder invloed van de Delftse school en het Nieuwe Bouwen. De sierlijsten, dakranden, het lessenaarsdak, het in kruisverband uitgevoerde metselwerk met fries en de karakteristieke tuinmuurtjes zijn daar onder andere voorbeelden van. De gemeente Waalwijk heeft de woningen in de Rode wijk opgenomen als hoog welstandsgebied in de welstandsnota, waardoor er bewaking is van de beeldkwaliteit. De Rode wijk bestaat uit 71 soortgelijke woningen waarvan er 16 al langere tijd in particulier eigendom zijn. Een gedeelte van de andere woningen bestaat uit huurwoningen van Casade en die worden momenteel verkocht zodra ze leeg komen. Ook de huidige huurders kunnen hun woning kopen. Een ander deel is door Casade verkocht onder de koopvorm MGE (Maatschappelijk Gebonden Eigendom) met specifieke verkoopvoorwaarden. Deze koopvorm, met o.a. een terugkoopverplichting aan Casade, past Casade niet meer opnieuw toe. Woningen die terug gekocht worden gaan, net als de hier aangeboden woning, in de vrije verkoop.

Algemene informatie omtrent de Vereniging van Eigenaren (VvE)
Deze grondgebonden woning is onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). U koopt dus feitelijk een appartementsrecht, waarmee u automatisch lid wordt van de VvE. In totaal vallen er 55 woningen in de Rode Wijk onder de VvE. De volledige naam hiervan is: De Vereniging van Eigenaars Transvaal te Waalwijk. Elke eigenaar is hier (verplicht) lid van en betaalt een bijdrage (servicekosten) van € 67,81 per maand. Zo wordt gereserveerd voor (groot) onderhoud van bijvoorbeeld het dak, de gevel en schilderwerk. Maar ook de premie van de opstalverzekering wordt hiervan betaald. Er is een meerjarig onderhoudsplan opgesteld. Hierin zijn/worden de wijzigingen en aan- en uitbouwen van de achtergevels niet meegenomen.

Minstens eens per jaar is er een algemene ledenvergadering. Tijdens de ledenvergaderingen  worden de financiële kanten en alle andere ter zaken doende onderwerpen met alle eigenaren besproken. In deze vergadering kan iedere eigenaar het woord voeren en zijn stem uitbrengen over op de agenda geplaatste onderwerpen. De hoogte van de servicekosten die elke eigenaar betaalt is gebaseerd op het aandeel in de VvE. Dit aandeel, ook wel breukdeel genoemd, staat vermeld in de splitsingsakte. De VvE-beheerder maakt elk jaar een nieuwe begroting: daarin staat wat de te verwachten kosten zijn voor het aankomende jaar. Het totale bedrag aan kosten wordt gedeeld door alle eigenaren, in de verhouding (de breukdelen dus) die in de splitsingsakte staat. Wanneer een woning uitgebreid wordt met bijvoorbeeld een uitbouw verandert het breukdeel niet. Dit ligt tenslotte vast in de splitsingsakte. Het onderhoud van bouwwerken die niet op de splitsingstekening staan, of wijzigingen t.o.v. de oorspronkelijke gevel, is over het algemeen voor rekening van de eigenaar en vallen dus niet onder de VvE.

Wanneer u wijzigingen aan wilt brengen aan onderdelen van de woning die onder de VvE vallen moet u hiervoor toestemming vragen. Wanneer er toestemming wordt verleend door de vereniging worden de voorwaarden vastgelegd in een overeenkomst. Zo weet u precies hoe de afspraken zijn als er onderhoud plaats vindt. Houdt u er ook rekening mee dat u, zoals eerder vermeld, in sommige gevallen ook toestemming nodig hebt van de gemeente omdat de woning in een hoog welstandsgebied gelegen is.

Interesse
In opdracht van Casade wordt de verkoop van de woning verzorgd door Knepflé & Van der Mee Makelaars. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Knepflé & Van der Mee Makelaars, Stationsstraat 110 in Waalwijk, tel. (0146) 343 711.

Extra voordelen en garanties
Informeer naar onze extra voordelen en garanties wanneer u een woning koopt bij Casade! Casade streeft ernaar voor klanten zo laag mogelijke lasten te realiseren. 
 


 • Vraagprijs € 197.500,- k.k.
 • Adres Paul Krugerstraat 19
 • Type woning Eengezinswoning ()
 • Bouwjaar ca. 1952-1953
 • Woonoppervlakte ca. 106 m2
 • Perceeloppervlakte ca. 170 m2
 • Inhoud ca. 324 m3
 • Tuin op het noorden

 • Er is een recent bouwkundig keuringsrapport van deze woning beschikbaar;
 • Voor de eigendomsoverdracht van deze woning heeft Casade een projectnotaris aangesteld;
 • Wij stellen het op prijs indien u na een eventuele bezichtiging uw bevindingen aan de makelaar kenbaar maakt;
 • Deze woning heeft energielabel E ;
 • Bij deze woning is het mogelijk extra financiering te verkrijgen door middel van een starterslening, vraag naar de voorwaarden bij de makelaar;
 • In de koopakte zal worden opgenomen dat koper binnen 6 weken na het tot stand komen van de overeenkomst een bankgarantie afgeeft ter grootte van 10% van de koopsom;
 • De woning is op korte termijn beschikbaar;  

 

« naar woningoverzicht