« naar woningoverzicht

Wilt u voor het eerst een woning kopen maar blijken de woonlasten te hoog voor uw inkomen?
Casade biedt nu de Corporatie Starterslening aan. Iets voor u? Informeer naar onze
starterslening!

Starters opgelet! Op een mooie, open locatie in een gerenoveerde woonwijk, staat deze eenvoudige tussenwoning met uitgebouwde woonkamer, eenvoudige tuinkamer en vrije achtertuin op het westen.

 

De Paul Krugerstraat ligt aan de zuidkant van de woonwijk St. Antoniusparochie en deze woning ligt aan de westkant van de straat nabij de Tweede Zeine en de Blyde Incomstelaan. Te midden van soortgelijke panden en nabij vrij nieuwe, vriendelijk ogende senioren(huur)woningen, die in ca. 2005 in het middengedeelte van de wijk gebouwd zijn. De ligging van deze woning is in het middendeel van de straat, die ruim van opzet is en parkeervoorzieningen heeft.

 

Indeling:

 

Begane grond

De indeling van de hoofdbouw van de woning is onveranderd ten opzichte van de oorspronkelijke bouw. Aan de oorspronkelijke zitkamer is een uitbouw van bijna 4 meter geplaatst tot aan de oorspronkelijke berging, die er ook mee in verbinding staat. De woonkamer heeft nu een oppervlakte van ca. 31 m². Aan de rechterkant van de entree is de eetkeuken met een eenvoudig kunststoffen keukenblokje en een oppervlakte van ca. 14 m².

Achter de keuken en de achter-hal is op een bouwkundig eenvoudige manier een soort tuinkamer gebouwd, ca. 18 m² groot, met aluminium kozijnen. De nieuwe eigenaar zal zelf besluiten wel of geen gebruik te maken van deze ruimte en deze eventueel bouwkundig aan te passen. Al met al is er een behoorlijke leefruimte aanwezig in de woning.

 

Eerste verdieping

Op de 1e verdieping, met betonvloer, zijn drie slaapkamers met elk een vaste kast. De belangrijkste aanpassing is gipsplaten plafonds, die schuin met het dak mee oplopen. Van de kleinste, middelste slaapkamer kan een badkamer worden gemaakt. Op de overloop hangt de cv-combiketel (ca. 2002) en een wastafel. De woning dient geheel gemoderniseerd te worden.

 

Tuin

Meerdere aan- en bijgebouwen die er gebouwd waren zijn inmiddels verwijderd, zodat er een tuin van 7 m diep is ontstaan, die een behoorlijke vrijheid heeft. Een poort geeft toegang tot een breed achterom-pad.

  

Algemene informatie over de Rode Wijk

De in 1953, in het kader van de naoorlogse wederopbouw, gebouwde woningen zijn een uniek voorbeeld van de naoorlogse architectuur onder invloed van de Delftse school en het Nieuwe Bouwen. De sierlijsten, dakranden, het lessenaarsdak, het in kruisverband uitgevoerde metselwerk met fries en de karakteristieke tuinmuurtjes zijn daar onder andere voorbeelden van. De gemeente Waalwijk heeft de woningen in de Rode wijk opgenomen als hoog welstandsgebied in de welstandsnota, waardoor er bewaking is van de beeldkwaliteit.

 

Algemene informatie omtrent de Vereniging van Eigenaren (VvE)

Deze grondgebonden woning is onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). U koopt dus feitelijk een appartementsrecht, waarmee u automatisch lid wordt van de VvE. In totaal vallen er 55 woningen in de Rode Wijk onder de VvE. De volledige naam hiervan is: De Vereniging van Eigenaars Transvaal te Waalwijk. Elke eigenaar is hier (verplicht) lid van en betaalt een bijdrage (servicekosten) van € 67,81 per maand. Zo wordt geld gereserveerd voor (groot) onderhoud van bijvoorbeeld het dak, gevel en schilderwerk. Maar ook de premie van de opstalverzekering wordt hiervan betaald. Er is een meerjarig onderhoudsplan opgesteld. Niet hierin zijn/worden de (grootscheepse) wijzigingen en aan- en uitbouwen van de zij- en achtergevels meegenomen. Die dient de nieuwe eigenaar apart te verzekeren.

 

Minstens eens per jaar is er een algemene ledenvergadering. Tijdens de ledenvergaderingen  worden de financiële kanten en alle andere ter zaken doende onderwerpen met alle eigenaren besproken. In deze vergadering kan iedere eigenaar het woord voeren en zijn stem uitbrengen over op de agenda geplaatste onderwerpen. De hoogte van de servicekosten die elke eigenaar betaalt is gebaseerd op het aandeel in de VvE. Dit aandeel, ook wel breukdeel genoemd, staat vermeld in de splitsingsakte. De VvE-beheerder maakt elk jaar een nieuwe begroting: daarin staat wat de te verwachten kosten zijn voor het aankomende jaar. Het totale bedrag aan kosten wordt gedeeld door alle eigenaren, in de verhouding (de breukdelen dus) die in de splitsingsakte staat. Wanneer een woning uitgebreid wordt met bijvoorbeeld een uitbouw verandert het breukdeel niet. Dit ligt tenslotte vast in de splitsingsakte. Het onderhoud van bouwwerken die niet op de splitsingstekening staan, of wijzigingen t.o.v. de oorspronkelijke gevel, is over het algemeen voor rekening van de eigenaar en vallen dus niet onder de VvE. Wanneer u wijzigingen aan wilt brengen aan onderdelen van de woning die onder de VvE vallen moet u hiervoor toestemming vragen. Wanneer er toestemming wordt verleend door de vereniging worden de voorwaarden vastgelegd in een overeenkomst. Zo weet u precies hoe de afspraken zijn als er onderhoud plaatsvindt. Houdt u er ook rekening mee dat u, zoals eerder vermeld, in sommige gevallen ook toestemming nodig heeft van de gemeente, omdat de woning in een hoog welstandsgebied gelegen is.

 

Interesse
In opdracht van Casade wordt de verkoop van de woning verzorgd door Knepflé & Van der Mee Makelaars. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Knepflé & Van der Mee Makelaars, Stationsstraat 110 in Waalwijk, tel. (0146) 343 711.

 

Extra voordelen en garanties
Informeer naar onze extra voordelen en garanties wanneer u een woning koopt bij Casade! Casade streeft ernaar voor klanten zo laag mogelijke lasten te realiseren. 
 


 • Vraagprijs € 139.000,- k.k.
 • Adres Paul Krugerstraat 14
 • Type woning Eengezinswoning (Tussenwoning)
 • Bouwjaar ca. 1952-1953
 • Woonoppervlakte ca. 121 m2
 • Perceeloppervlakte ca. 187 m2
 • Inhoud ca. 350 m3
 • Tuin op het westen

 • Er is een recent bouwkundig keuringsrapport van deze woning beschikbaar;
 • Voor de eigendomsoverdracht van deze woning heeft Casade een projectnotaris aangesteld;
 • Wij stellen het op prijs indien u na een eventuele bezichtiging uw bevindingen aan de makelaar kenbaar maakt;
 • Deze woning heeft energielabel F;
 • Bij deze woning is het mogelijk extra financiering te verkrijgen door middel van een starterslening, vraag naar de voorwaarden bij de makelaar;
 • In de koopakte zal worden opgenomen dat koper binnen 6 weken na het tot stand komen van de overeenkomst een bankgarantie afgeeft ter grootte van 10% van de koopsom;
 • De woning is op korte termijn beschikbaar;  

 

« naar woningoverzicht