« naar woningoverzicht

Generaal Cronjestraat 4

Waalwijk
Nieuw


Eengezinswoning


€ 177.500,- k.k.

Wilt u voor het eerst een woning kopen maar blijken de woonlasten te hoog voor uw inkomen?
Casade biedt nu de Corporatie Starterslening aan. Iets voor u? Informeer naar onze
starterslening!

Starters opgelet! Op een mooie locatie gelegen keurig bewoonde verbouwde tussenwoning met hardhouten kozijnen, vrijwel geheel v.v. isolerende beglazing, een flinke, vrije achtertuin op het noorden en twee bergingen.

De Generaal Cronjéstraat ligt aan de zuidkant van de woonwijk St. Antoniusparochie en deze woning ligt met de tuin tegen de tuinen van soortgelijke woningen aan de Pastoor Kuijpersstraat. Te midden van soortgelijke panden tegenover vrij nieuwe, vriendelijk ogende senioren (huur) woningen, die in ca. 2005 in het midden gedeelte van de wijk gebouwd zijn. De woning is goed bewoond en maakt een nette indruk. De hardhouten kozijnen zijn overal van isolerende beglazing voorzien, maar de kleine raampjes van de tuindeuren met kruisroeden in de woonkamer bevatten nog enkel glas.

Indeling:

Begane grond

In het halletje de betegelde toiletruimte en de meterkast, met 5 groepen en 2 aardlekschakelaars. Links van de entree is de zitkamer van zo’n 18 m² met daarin het voormalige kanaal van de vroegere schouw. Tuindeuren geven toegang tot de achtertuin. De eetkeuken is rechts van de entree en hier staat een ruim, in 2017 gerenoveerd L-vormig kunststof keukenblok voorzien van een gaskookplaat, afzuigkap, afwasmachine en koelkast. Omdat de oppervlakte van de eetkeuken ook zo’n 14 m² bedraagt, is er samen met de zithoek een leefruimte van ca. 32 m². Het voormalige achterhalletje is bij de oorspronkelijke kleine douche getrokken, zodat er nu een redelijk ruime modern betegelde doucheruimte is ontstaan met spatdeur en een wastafel in een meubeltje. Hier zijn ook de wasmachine- en drogeraansluiting gemaakt. De iets verdiepte betegelde trapkast, is gebleven.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping, met betonvloer, zijn drie slaapkamers met elk een vaste kast. De belangrijkste aanpassingen bestaan uit nette, horizontale gipsplaten plafonds. Van de kleinste, middelste slaapkamer wordt soms een badkamer gemaakt. Op de overloop hangt de cv-combiketel (ca. 2008) weggewerkt in een kast.

Tuin
De grote, ca. 13 m diepe achtertuin ligt op het noorden. Middels een poort kan men via het achterom pad naar de straat. In de tuin staat een eenvoudige halfsteens berging met daaraan nog een grote houten berging van ca. 14,5 m².

Heeft deze nette, goed gelegen, woning met ruime tuin uw belangstelling gewekt, maak dan vrijblijvend een afspraak voor een bezichtiging.
Lees ook onderstaande opmerkingen:

Aanvaarding
In overleg (op korte termijn mogelijk).

Algemene informatie over de Rode Wijk
De in 1953, in het kader van de naoorlogse wederopbouw, gebouwde woningen zijn een uniek voorbeeld van de naoorlogse architectuur onder invloed van de Delftse school en het Nieuwe Bouwen. De sierlijsten, dakranden, het lessenaarsdak, het in kruisverband uitgevoerde metselwerk met fries en de karakteristieke tuinmuurtjes zijn daar onder andere voorbeelden van. De gemeente Waalwijk heeft de woningen in de Rode wijk opgenomen als hoog welstandsgebied in de welstandsnota, waardoor er bewaking is van de beeldkwaliteit. De Rode wijk bestaat uit 71 soortgelijke woningen waarvan er 16 al langere tijd in particulier eigendom zijn. Een gedeelte van de andere woningen bestaat uit huurwoningen van Casade en die worden momenteel verkocht zodra ze leeg komen. Ook de huidige huurders kunnen hun woning kopen. Een ander deel is door Casade verkocht onder de koopvorm MGE (Maatschappelijk Gebonden Eigendom) met specifieke verkoopvoorwaarden. Deze koopvorm, met o.a. een terugkoopverplichting aan Casade, past Casade niet meer opnieuw toe. Woningen die terug gekocht worden gaan, net als de hier aangeboden woning, in de vrije verkoop.

Algemene informatie omtrent de Vereniging van Eigenaren (VvE)
Deze grondgebonden woning is onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). U koopt dus feitelijk een appartementsrecht, waarmee u automatisch lid wordt van de VvE. In totaal vallen er 55 woningen in de Rode Wijk onder de VvE. De volledige naam hiervan is: De Vereniging van Eigenaars Transvaal te Waalwijk. Elke eigenaar is hier (verplicht) lid van en betaalt een bijdrage (servicekosten) van € 67,81 per maand. Zo wordt gereserveerd voor (groot) onderhoud van bijvoorbeeld het dak, de gevel en schilderwerk. Maar ook de premie van de opstalverzekering wordt hiervan betaald. Er is een meerjarig onderhoudsplan opgesteld. Hierin zijn/worden de wijzigingen en aan- en uitbouwen van de achtergevels niet meegenomen.

Minstens eens per jaar is er een algemene ledenvergadering. Tijdens de ledenvergaderingen  worden de financiële kanten en alle andere ter zaken doende onderwerpen met alle eigenaren besproken. In deze vergadering kan iedere eigenaar het woord voeren en zijn stem uitbrengen over op de agenda geplaatste onderwerpen. De hoogte van de servicekosten die elke eigenaar betaalt is gebaseerd op het aandeel in de VvE. Dit aandeel, ook wel breukdeel genoemd, staat vermeld in de splitsingsakte. De VvE-beheerder maakt elk jaar een nieuwe begroting: daarin staat wat de te verwachten kosten zijn voor het aankomende jaar. Het totale bedrag aan kosten wordt gedeeld door alle eigenaren, in de verhouding (de breukdelen dus) die in de splitsingsakte staat. Wanneer een woning uitgebreid wordt met bijvoorbeeld een uitbouw verandert het breukdeel niet. Dit ligt tenslotte vast in de splitsingsakte. Het onderhoud van bouwwerken die niet op de splitsingstekening staan, of wijzigingen t.o.v. de oorspronkelijke gevel, is over het algemeen voor rekening van de eigenaar en vallen dus niet onder de VvE.

Wanneer u wijzigingen aan wilt brengen aan onderdelen van de woning die onder de VvE vallen moet u hiervoor toestemming vragen. Wanneer er toestemming wordt verleend door de vereniging worden de voorwaarden vastgelegd in een overeenkomst. Zo weet u precies hoe de afspraken zijn als er onderhoud plaats vindt. Houdt u er ook rekening mee dat u, zoals eerder vermeld, in sommige gevallen ook toestemming nodig hebt van de gemeente omdat de woning in een hoog welstandsgebied gelegen is.  

Interesse
In opdracht van Casade wordt de verkoop van de woning verzorgd door Knepflé & Van der Mee Makelaars. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Knepflé & Van der Mee Makelaars, Stationsstraat 110 in Waalwijk, tel. (0146) 343 711.

Extra voordelen en garanties
Informeer naar onze extra voordelen en garanties wanneer u een woning koopt bij Casade! Casade streeft ernaar voor klanten zo laag mogelijke lasten te realiseren. 
 


 • Vraagprijs € 177.500,- k.k.
 • Adres Generaal Cronjestraat 4
 • Type woning Eengezinswoning ()
 • Bouwjaar ca. 1952-1953
 • Perceeloppervlakte ca. 191 m2
 • Inhoud ca. 265 m3
 • Tuin op het noorden

 • Er is een recent bouwkundig keuringsrapport van deze woning beschikbaar;
 • Voor de eigendomsoverdracht van deze woning heeft Casade een projectnotaris aangesteld;
 • Wij stellen het op prijs indien u na een eventuele bezichtiging uw bevindingen aan de makelaar kenbaar maakt;
 • De woning heeft energielabel F;
 • Bij deze woning is het mogelijk extra financiering te verkrijgen door middel van een starterslening, vraag naar de voorwaarden bij de makelaar;
 • In de koopakte zal worden opgenomen dat koper binnen 6 weken na het tot stand komen van de overeenkomst een bankgarantie afgeeft ter grootte van 10% van de koopsom;
 • De woning is op korte termijn beschikbaar;  

 

« naar woningoverzicht